Wednesday, October 22, 2008

Nak tunjuk berani kat perempuan pulak

"Open Court is a legal term in the United States defined by the appearance by a party or their attorney in a public court session such as during a trial. Normally, the public may be present at trials, hearings and similar routine matters."

Mungkin pegawai-pegawai Polis yang menjaga pintu di Mahkamah semasa perbicaaran kes Uthayakumar HINDRAF yang tidak berkelakuan perikemanusiaan itu harus baca dan faham dengan definasi yg diberikan.

Wanita yang bernama Loganayagi telah dikasari oleh Polis sehingga wanita itu pengsan diperkarangan mahkamah semasa perbicaraan kes Uthayakumar. Takkan Polis nak tunjuk kehebatannya pada seorang wanita. Kenapa pula Pegawai Polis wanita tidak dapat dilihat dikali lima mahkamah. Takut nak turun padang atau takut sangat untuk berdepan dengan rakyat.....buat malunya.

Cukuplah.....setiap kali nampak sahaja kumpulam kaum India disatu kawasan mereka hanya dianggap sebagai pengkhianat,pengacau dan macam-macam lagi dinegara ini.....sebaliknya, selama ini apa yang negara ini pernah lakukan untuk Kaum India? ISA sahaja. Polisi diskriminasi masih dapat dilihat dan bilakah kerajaan Barisan Nasional akan ubah perangainya? Mungkin tidak....

Apakah kesalahan yang dilakukan oleh mereka ini dan kenapakah Polis berkelakuan sedemikian terhadap wanita ini? Adakah Kerajaan akan mengambil tindakan susulan terhadap Pegawai Polis tersebut ? Kita tunggu dan lihat.

Oh ya, apa sudah jadi dengan hero-hero Pemuda MIC.....batang hidung langsung tidak kelihatan diperkarangan Mahkamah? Lain kali janganlah politikkan isu yang remeh temeh untuk mengaut untung diarena politik semasa. Kalau berani, buatlah perkara yang sepatutnya dibuat demi kepentingan Rakyat.....dan janganlah buat perkara yang boleh menjatuhkan imej sendiri. Kan bagus. Fikirlah.

No comments: