Thursday, December 11, 2008

Kalau Tak suka Keluar lah

Sudah pasti, sesiapa nak menentang ideologi ataupun pendirian BN akhirnya sayonara. Prestasi BN makin lama makin merosot. Lah ni pulak nak tunjuk belang dengan parti komponen.
Parti PPP (Pelahan Pelahan Pergi) pada masa ini hendak mengubah ideologi mereka untuk menentang terhadap undang-undang zalim ISA. Semasa rakan-rakan HINDRAF ditahan, Kayveas langsung tidak peduli dan tidak mahu nak suara untuk kebebasan mereka (sebelum pilihanraya) selepas kalah si Kayveas nak tunjuk berani pulak. Si Kayveas ni memang tak layak nak naji Presiden Parti. Banyak sangat karenah politik dalaman disebabkan oleh T.Murugiah.
Sekarang jemputan untuk merangkat keluar diberikan....(tak taulah samada terima watikah daripada PM). Peliknya ialah, Timbalan Presiden PPP akan mempengerusikan mesyuarat kejut parti itu untuk menilai balik samada masih nak lekat dengan simbol BN ataupun tidak.

Kebiasaannya Kayveas akan memberi kebenaran kepada sesiapa sahaja untuk mengambil keputusan tetapi pengumumannya akan dibuat oleh Kayveas. Sama ada teknik itu akan diguna pakai ataupun tidak dalam mesyuarat hari ini ; kita tunggu dan lihat.

No comments: